Biography

Mijn inspiratie en muziek,

 

Mag ik mijzelf aan u voorstellen, mijn naam is Alex. Muziek & techniek is mijn passie. Sinds mijn 13e jaar ben ik zo'n beetje begonnen met het experimenteren van muziek en techniek. Het begon met het draaien van singles en 12-inches. Daarbij gebruikte ik twee eenvoudige platenspelers. Ook gebruikte ik een 2-kanaals mixertje om plaatjes in elkaar te mixen. Een schoolvriend heeft mij het DJ'en en beatmatching bijgebracht. Hij draaide toen al regelmatig in Clubs.  

 

De 80'er jaren waren voor mij te gekke jaren, het voelde toentertijd ook magisch aan met mijn helden van de radio, Ben Liebrand "In the Mix" en elke donderdagavond van 20.00u - 22.00u de "Ferry Maat Soulshow". Kent u dit nog? Geduldig zat ik dan voor de radio om deze radio uitzendingen op te gaan nemen met de cassettedeck van mijn vader. Met mijn Cassette-Walkmen kon ik het in de bus naar school nog eens fijntjes beluisteren.

Echt crazy...... 

 

Nu vele jaren verder vind ik het nog steeds heel erg leuk om te mogen draaien op Party's en Events. Hier geniet ik ook van, de Muziek, de Vibe en het contact met het publiek, dit verveeld eigenlijk nooit.

 

TDK-90 min. casette bandje

Filmpjes

DJ Ben Liebrand

In the Mix

 Filmed by DJ Alexander

Filmed by DJ Alexander

Bron van inspiratie

Mijn bron van inspiratie is mijn zoon Ezra. Ezra heeft een meervoudige handicap en ondanks zijn handicap kan hij heel goed duidelijk maken wat hij denkt of voelt. Hij heeft mij o.a. geleerd geduldig te zijn en duidelijk te communiceren. 

 

Ik draai regelmatig op “non-profit basis" voor alle kinderen en volwassenen met een special-need rugzakje. Dit heeft zich in der tijd verder ontwikkeld en nu draai ik ook op grotere Events. Ik ben een muziek liefhebber die graag verschillende muziekstijlen als Disco, Electro Dance Music, House, Electro, Popmuziek en vele andere type of music voor het publiek draai. Ook hou ik van Nederlandstalige muziek. Door de juiste muziek- en lichtkeuze probeert ik het publiek te vervoeren naar hun ideale comfortzone. Samen genieten van je favoriete muziek en je er vooral "Happy"' en Blij bij voelen. U kunt mij voor allerlei soorten gelegenheden vragen waar je een bepaalde "MusicVibe" of "type of Energie" wilt gaan beleven.

 

DJ Alexander is een officieel geregistreerd entertainment-bedrijf, gevestigd in Zwolle - Nederland. 

Find me on Social Media