Biography

Mijn inspiratie en muziek,

 

Mag ik mijzelf aan u voorstellen, mijn naam is Alex. Muziek & techniek is mijn passie. Sinds mijn 13e jaar ben ik zo'n beetje begonnen met het experimenteren van muziek en techniek. Het begon met het draaien van 45 en 12-inch singles. Daarbij gebruikte ik twee eenvoudige platenspelers.

Ook gebruikte ik een 2-kanaals mixertje om plaatjes in elkaar te mixen. Een schoolvriend heeft mij het DJ'en en beatmatching bijgebracht. Hij draaide toen al regelmatig in Clubs.  

 

De 80'er jaren waren voor mij te gekke jaren, het voelde toentertijd ook magisch aan met mijn helden van de radio, Ben Liebrand "In the Mix" en elke donderdagavond van 20.00u - 22.00u de "Ferry Maat Soulshow" show op cassette op te nemen. Kent u dit nog? Geduldig zat ik dan voor de radio om deze radio uitzendingen op te gaan nemen met de cassettedeck van mijn vader. Met mijn Cassette-Walkmen kon ik het in de bus naar school nog eens fijntjes beluisteren.

Echt crazy....... 

 

 

Nu vele jaren verder vind ik het nog steeds heel erg leuk om te mogen draaien op Party's en Events. Hier geniet ik ook van, de Muziek, de Vibe en het contact met het publiek, dit verveeld eigenlijk nooit. Ik word hier intens blij van.

 

Ik heb nu inmiddels meer dan 25 + jaren aan ervaring in de muziek branche.

DJ Alexander

Vids

In the Mix

Ben Liebrand

 Filmed by DJ Alexander

Hedon Zwolle

Filmed by DJ Alexander

      Hedon Zwolle

Bron van inspiratie

Mijn bron van inspiratie is mijn dierbare zoon Ezra. Ezra heeft een meervoudige handicap en ondanks zijn handicap kan hij heel goed duidelijk maken wat hij denkt of voelt (hi sensitive). Hij heeft mij o.a. geleerd geduldig te zijn en duidelijk te communiceren. 

Hij leeft zijn leven in zijn eigen tempo.

 

Non-profit

Ik draai regelmatig op “non-profit basis" voor alle kinderen en volwassenen met een special-need rugzakje of voor de ouderen in een verzorgingstehuis. Dit heeft zich in der tijd verder ontwikkeld en nu draai ik ook op grotere Events. Ik ben een muziek liefhebber die graag verschillende muziekstijlen als Disco, Electro Dance Music, House, Hard-Techno-Rave, Popmuziek en vele andere type of music voor het publiek draai. Ook hou ik van Nederlandstalige muziek. Door de juiste muziek- en lichtkeuze probeert ik het publiek te vervoeren naar hun ideale comfortzone. Samen genieten van je favoriete muziek en je er vooral "Happy" bij voelen. U kunt mij voor allerlei soorten gelegenheden vragen waar je een bepaalde "MusicVibe" of "type of Energie"  bij wilt gaan beleven.

 

@ DJ Alexander is een officieel geregistreerd entertainment-bedrijf, gevestigd in Zwolle - Nederland. 

Find me on Social Media